Op 31 mei stelt Jan De Visch zijn nieuw boek voor. Het event maakt deel uit van het leertraject ‘The Future of Work’. Dit initiatief,  geïnitieerd door UNIZO Provincie Antwerpen en de Argonauten, heeft tot doel een versneld bewustzijn te gaan creëren bij ondernemers en in de maatschappij rond het belang van nieuwe organisatievormen om de economische versnelling vorm te kunnen geven. Onder begeleiding van Jan De Visch delen verschillende ondernemers hun ervaring met het zoeken naar vloeibare organisatievormen.

Het boek ‘Dynamic Collaboration: Strengthening Self-Organization and Collaborative Intelligence in Teams’ (met Otto Laske als co-auteur) zoomt in op de vraag hoe je samenwerkingsintelligentie concreet opbouwt. Het biedt een antwoord op de observatie dat zeer veel initiatieven rond zelfsturing na verloop van tijd terugplooien op een meer hiërarchische aanpak waardoor veel potentieel van medewerkers onbenut blijft. Op basis van hun ervaring stellen ze voor hoe de kwaliteit van dialoog drastisch kan worden verbeterd én echte samenwerkingsintelligentie kan worden opgebouwd. Het boek is evidence-based, en neemt je als lezer mee in de ervaring van een top management team die de transitie naar zelfsturing in hun organisatie wenst te realiseren. Het boek verweeft praktijkvoorbeelden, diepte analyse en praktische richtlijnen die je helpen om keuzes te maken die passen bij het DNA van je organisatie.

Op 31 mei geeft Jan een preview van het boek, en zoomt in op de vraag hoe je mensen aantrekt om in een zelfsturend geheel te werken. De kernvraag hierbij is hoe je samenwerkingsintelligentie inschat, en kunt ontwikkelen.

Inschrijven kan op: https://www.unizo.be/activiteiten/future-work-hoe-zelfsturende-werknemers-aantrekken-laten-groeien-en-behouden_31-05-2018 .